SPOEDLIJN  06 1035 1427

info@verloskundigenpraktijkvechtdal.nl

Begeleiding borstvoeding

 

Borstvoeding geven heeft belangrijke voordelen voor de gezondheid van de moeder (sneller herstel van de baarmoeder dus minder bloedverlies, verminderde kans op baarmoederhalskanker en kanker aan de eierstokken bij langdurig geven van borstvoeding en op termijn verminderd het de kans op osteoperose op latere leeftijd) en de baby (belangrijke antistoffen tegen ziektekiemen en stoffen met invloed op de ontwikkeling van het centrale zenuwstelsel en de hersenrijping, verminderde kans op oorontsteking/luchtweg- en darminfecties of obstipatie, minder kans op wiegendood en de baby’s hebben vaak minder luieruitslag en eczeem).

 

Hoewel moedermelk de beste start is, leert de ervaring ook dat niet iedereen borstvoeding kan/wil geven. Indien je kiest voor kunstvoeding, is dit een beslissing van jou en je partner en bent je niemand verantwoording schuldig!

Klik hier voor meer informatie en een folder over de voeding voor je baby.

 

Borstvoeding is natuurlijk, maar gaat niet altijd vanzelf. Het verdient tijd, aandacht en rust om de borstvoeding te laten slagen. Maar het is een investering die de moeite meer dan waard is! Samen met de kraamverzorgende zullen we er alles aan doen om jullie zo goed mogelijk te begeleiden. Bij problemen met de borstvoeding werken we nauw samen met IBCLC geregistreerde lactatiekundigen. Tevens lenen we profesionele borstkolven van Medela uit.

 

meer informatie over borstvoeding:

Op de website van het kenniscentrum borstvoeding is veel informatie te vinden over het geven van borstvoeding. Ook de vereniging borstvoeding natuurlijk heeft een mooie website:  www.borstvoedingnatuurlijk.nl