SPOEDLIJN  06 1035 1427

info@verloskundigenpraktijkvechtdal.nl

Zwangerschaps- en borstvoedingscursussen

 

In de regio zijn verschillende cursussen waarbij jij en je partner zich kunnen voorbereiden op de bevalling en het ouderschap. Verloskundigen Praktijk Vechtdal heeft er enkele voor jullie geselecteerd. Voor meer informatie en aanmelding kun je op de desbetreffende link klikken.

 

Borstvoeding

In de regio zijn verschillende mogelijkheden om een cursus of informatiebijeenkomst over borstvoeding te volgen.

Een goede voorbereiding vergroot namelijk de kans van slagen.

 

  • Cursus "Borstvoeding, hoe gaat dat straks": Een jeugdverpleegkundige van GGD IJsselland geeft jou als (aanstaande) ouder informatie, advies en handige tips om je op weg te helpen bij het geven van borstvoeding. Oook als je weer aan het werk gaat. Je partner is ook van harte welkom. Deze cursus is gratis.
  • De Vereniging Borstvoeding Natuurlijk: Deze vereniging geeft informatiebijeenkomsten. Een reeks bijeenkomsten bestaat uit 2 avonden en een terug kom moment. Meer informatie vind je op de website van de vereniging, met als contactpersoon in Hardenberg, Miranda Hartgers. Je kunt haar bereiken via de telefoon; 0523 676970, en mail; m.hartgers.vbn@gmail.com.

 

Actief en bewust Zwanger

De zwangerschapscursus "Actief en Bewust Zwanger" is een cursus met voorlichting over zwangerschap en bevalling in combinatie met bewegen en oefenen. Deze cursus is bedoeld voor vrouwen, die actief (lichamelijk) en bewust (mentaal) met hun zwangerschap en bevalling bezig willen zijn, in de periode tussen de 25e en 37e zwangerschapsweek.

 

Zwanger & Fit cursus

FysioPlus

 

Zwangerschapscursus Oefentherapie Cesar/mensendieck

De zwangerschapscursus richt zich op de beste houding tijdens de zwangerschap en de juiste bewegingsgewoonten voor de zwangere. De oefentherapeut helpt bij het zoeken naar een optimale houding en kan bij bepaalde lichamelijke klachten gerichte tips en adviezen geven.

 

Zwangerschapspilates

Een groepstraining voor aanstaande en net bevallen moeders. Onder begeleiding van een bekkenfysiotherapeut train je alle onderdelen van je lichaam die je voor, tijdens en na de bevalling hard nodig bent.

In Hardenberg, op de Boshoek bij De Haere.

 

Zwangerschapsyoga

Een zwangerschap verandert veel in je lichaam. Zwangerschapsyoga helpt je te luisteren naar je lichaam en bewust te worden van de veranderingen in jezelf. Door training help je het lichaam sterk en soepel te houden en kalmte en innerlijke balans te ontwikkelen.

 

Samen Bevallen

Bij de cursus Samen Bevallen krijgen jij en je partner praktische informatie waarin jullie uitgebreid geïnformeerd worden over de bevalling. Jullie leren technieken die je bij de bevalling kunt toepassen. Naast het geven van informatie richt de cursus zich op het gezamenlijk contact maken met het ongeboren kind, het aanleren van ontspanningsoefeningen, massage en het uitproberen van verschillende baringshoudingen. Lees hier meer.

 

Ik raad alle toekomstige ouders aan deze cursus te volgen. Waarom? Ik kan het simpel weg horen wanneer een aanstaande vader belt met de mededeling dat zijn vrouw aan het bevallen is! Mensen zijn over het algemeen meer “in control’ tijdens de bevalling en mannen zijn in staat beter de wensen van hun vrouw te bewaken en een actieve rol bij de bevalling in te nemen. Uiteindelijk doe je het toch samen, ouders worden.

~ Marijke

 

Zwangerschapszwemmen

Genieten van je zwangerschap in heerlijk warm water. Tijdens het zwangerschapszwemmen worden conditionele en spierversterkende oefeningen afgewisseld met ontspannings- en ademhalingsoefeningen. Na je zwangerschap kun je starten met Ouder en Kind zwemmen. Bij het babyzwemmen raakt je kind al spelenderwijs vertrouwd met water.