SPOEDLIJN  06 1035 1427

info@verloskundigenpraktijkvechtdal.nl

Praktische informatie

 

Het consultatiebureau/JGZ

Na de kraamweek wordt de zorg voor je kindje overgenomen door het consultatiebureau.

Een medewerker van het consultatiebureau zal de eerste keer, op afspraak, bij je thuis langskomen. Dit is meestal de 2e of 3e week na de bevalling. Klik hier voor de website consultatiebureau Centrum Jeugd en Gezin Hardenberg.

 

Nacontrole

Als wij jullie bevalling begeleidt hebben plannen we een nacontrole op de praktijk rond 6 weken na de bevalling met de verloskundige die de bevalling begeleidt heeft.

We bespreken het lichamelijke en geestelijke herstel na de bevalling en doen hierbij eventueel enkele lichamelijke controles zoals controle van de bloeddruk, Hb controle(ijzer gehalte in het bloed) en controle van het litteken. We staan stil bij jullie ervaring van de zwangerschap, bevalling en kraamperiode. Daarnaast bespreken we anticonceptie en geven we advies voor een eventuele volgende zwangerschap en bevalling.

 

Restanten kraampakket

Vaak blijft er na de bevalling nog materiaal over van het kraampakket. De praktijk verzamelt deze materialen voor Stichting Babyhope. Dit is een stichting die het overgebleven maandverband, gaasjes etc een bestemming geeft in Tanzania en Benin. Voor meer informatie kun je kijken op de website van Stichting Babyhope. Je kunt wat je over hebt aan het eind van de kraamweek aan ons meegeven. Je kunt het ook meenemen naar de nacontrole.