SPOEDLIJN  06 1035 1427

info@verloskundigenpraktijkvechtdal.nl

Werken

 

Zwangerschap vertellen aan je werkgever

Wanneer je op werk vertelt dat je zwanger bent, is een persoonlijke keuze. Je bent wel wettelijk verplicht om je werkgever uiterlijk 3 weken voor aanvang van je zwangerschapsverlof op de hoogte te stellen. Het is belangrijk om je werkgever eerder te informeren, omdat je dan wettelijk recht hebt op extra bescherming tijdens je zwangerschap. Veel vrouwen kiezen ervoor hun werkgever na ongeveer 3 maanden te vertellen dat ze zwanger zijn. Dan is er ook genoeg tijd om vervanging te regelen voor de duur van je verlof.

 

Werktijden en werkomstandigheden tijdens je zwangerschap

Hoe eerder je je zwangerschap vertelt, hoe eerder jouw werkgever dingen kan regelen en rekening met je kan houden. Je werkgever is verplicht je binnen 2 weken na melding voor te lichten over de risico’s in het werk voor jou en je kind. Hierbij kun je denken aan risico’s bij het werken met gevaarlijke stoffen, tillen, staan etc. Daarnaast ben je niet langer verplicht om in de nachtelijke uren te werken. Heb je hiermee te maken, dan is het verstandig om je zwangerschap zo snel mogelijk aan je baas te melden.

 

 

Vanaf 34 of 36 weken mag je met zwangerschap verlof. Je mag zelf kiezen wanneer je met verlof gaat. Indien je al eerder in de zwangerschap minder bent gaan werken of (deels) ziek bent gemeld ben je echter verplicht om met 34 weken met verlof te gaan. Je totale zwangerschapsverlof bevat 16 weken. Wanneer je 6 weken voor de uitgerekende datum met verlof gaat heb je nog 10 weken na de bevalling. Stop je vier weken voor je uitgerekende datum met werken heb je nog 12 weken na de bevalling. Mocht het zo zijn dat je over tijd gaat, krijg je die dagen extra op je verlof erbij. Meer informatie.